HOE IS HET OM TE WERKEN BIJ FARM PACK?

Onze collega's vertellen.

Operator

"Bij Farm Pack kreeg ik de ruimte om mijn balans tussen werk en privé in evenwicht te brengen. Er wordt hier echt naar je geluisterd en met je meegedacht. Dat stukje menselijkheid is goud waard. Daardoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk.

Het werk vond ik meteen leuk. Ik werd met open armen ontvangen en meteen betrokken bij alles. De begeleiding was fantastisch. De eerste maanden liep ik met een collega mee en aan hem kon ik alles vragen. Ik ben een praktijkmens en leer het beste door te zien en te doen. Daar kreeg ik alle ruimte voor. Zo ben ik in 2 jaar tijd opgeklommen naar de functie van 1e operator. 

Binnen het bedrijf heerst er een kleinschalige en familiaire sfeer. Hierdoor durf ik mijn mening over het productieproces vrijuit te geven. Het wordt gewaardeerd. Ook als ik bijvoorbeeld een uurtje vrij wil nemen, durf ik nu gewoon naar mijn leidinggevende te stappen. Of het nu lukt of niet, er wordt nooit moeilijk over gedaan. Iedereen kent elkaar goed en we gaan open met elkaar om.

 

Elk jaar na de maïscampagne vieren we met het hele bedrijf de afsluiting met een feestelijke maïsborrel. Wat ik zo leuk vind aan ons bedrijf is dat zelfs de directie dan volop en net zo gezellig meedoet. Dat zijn de momenten waarop ik besef waarom ik zo graag bij dit bedrijf werk.

Ik heb de werkplek gevonden waar ik me thuis voel. Ik kan mezelf zijn, krijg de kans om te groeien en word gewaardeerd om wie ik ben. Ik ben er trots op deel uit te mogen maken van dit team en kijk met veel enthousiasme naar wat de toekomst brengt.”

Operator

“Door te kiezen voor Farm Pack heb ik mijn sociale leven weer teruggekregen. 

Bij mijn vorige werkgever werkte ik 50 tot 60 uur per week. Dat was niet te combineren met vrienden en familie. Door de overstap naar Farm Pack heb ik mijn balans weer terug, zelfs nu ik ook mantelzorger ben geworden. We werken met z’n allen keihard door, maar staan ook steeds voor elkaar klaar en dat maakt het verschil. Als ik bijvoorbeeld een dienst wil wisselen, is dat nooit een probleem. Ook wanneer er privé iets speelt, wordt daarover meegedacht. 

Sowieso wordt er door Farm Pack veel met je meegedacht. Ook als je, net als ik, nog nooit een stap in een fabriek hebt gezet voordat je hier komt solliciteren. Ze zien áltijd mogelijkheden voor je en je krijgt uitgebreid de kans om te laten zien wat je kan. De sfeer en de bezetting van de ploegen zijn prima. Daardoor kunnen we de tijd nemen om elkaar te helpen, de machines en producten goed te leren kennen en om verder door te leren.

 

Op dit moment ben ik operator 2 en in opleiding tot operator 1. Als ik straks operator 1 ben, mag ik mijn eigen ploeg van 2 collega’s leiden. Op dit moment doe ik dat al wanneer de 1e operator afwezig is. Dat is wat ik graag wil en ik ben dus goed op weg. 

Het mooie in dit traject vind ik dat ik overal binnen het bedrijf ingezet word en dus ontzettend veel leer. Die mogelijkheid heb je bij grote fabrieken minder. De lijn draaien, pallets verplaatsen, vrachtwagen rijden, schoonmaken, inkomende en uitgaande goederen: als jij er bent, is de hele fabriek jouw verantwoordelijkheid. Ik zit dan ook nooit stil, er komt zoveel op je af. Zijn er problemen? Dan los je die zoveel mogelijk zelf op. En dat kan ook, omdat je zo breed ingezet en ingewerkt wordt. Dan weet je overal iets vanaf en ben je betrokken bij het hele bedrijf.”

Vacature Operator →